martes, 17 de enero de 2012

ENTREVISTA A... DAVID QUIÑONES

Aquesta temporada l'equip Sènior B de l'ACE Riudellots ha sofert una remodelació pràcticament total. S’ha volgut apostar per un equip jove, amb una mitjana d’edat pers sota dels 23 anys, i amb molta presencia de jugadors que han sortit de les categories inferiors del club.
Per aquest projecte, el club ha confiat en David Quiñones, una persona amb experiència com a jugador i entrenador al club i que des de fa molts anys ha entrenat a la majoria de jugadors de l’equip. Davant d’ell està el repte de formar un equip competitiu amb grans jugadors però amb el handicap de la seva inexperiència a categories sèniors.
En David com a jugador-entrenador aporta la seva experiència i saber fer des de la banqueta i quan és necessari a la pista. Després de jugat el primer terç de lliga, l’entrevistem per conèixer les seves impressions.
 1. Com valores el que portem de campionat? 
La veritat és que si mirem els numero podriem estar contents, ja que abans d'acabar la primera volta ja sabem que serà la millor primera volta des que el senior "B" juga a preferent. Però veient els resultats i com han anat els partits, crec que podríem estar més amunt. Ens ha costat una mica adaptar-nos a la categroia, ja que molts jugadors han notat el canvi de pasar de juvenils a seniors i alguns altres venien d'estar parats un temps. Hem d'acabar de conjuntar-nos com a equip, però estem treballant bé i crec que estem entrant en una dinàmica positiva.
2. Després de una renovació a fons de l’equip. S’han complert les expectatives?
Personalment crec que si, hem construit un equip amb tots els jugadors, exceptuant-me a mi, sub-23 i que o bé han passat per la base en algún moment o bé venen directament de la base i sóm l'únic equip a la provincia de girona que compta amb un sub-23 i un dels pocs a tot catalunya i això és un fet diferenciador amb la resta de clubs. Pel que fa al joc, penso que estem evolucionant ique cada dia es nota una millora, tant als partits com als entrenaments. I per últim pel que fa a resultats com ja he dit abans crec que estem per sota d'on realment hauriem d'estar, però encara queda molta lliga i al final tothom acaba on li pertoca estar.
3. Com veus la plantilla de cara a afrontar una categoria senior?  
Practicament tinc la plantilla que volia tenir, i com ja sabiem que passaria, ens falta una mica d'experiència, però això no és un problema, ja que aquesta només s'aconsegueix amb el temps, i per altra banda suplim aquesta falta de veterania amb molta calitat individual. A mesura que avanci el campionat crec que anirem millorant. La plantilla és força amplia per poder afrontar la temporada i per afrontar posibles baixes per lesió o per convocatories de jugadors amb el sènior A. I a més comptem amb un juvenil on hi ha jugadors que poden venir a donar un cop de mà sense en cas de necessitat sense baixar el nivell de l'equip.

4. La joventut de l'equip es un plus de futur,pero a vagadas o en determinades situacions por ser un handicap.¿En quins aspectes creus que L'equip ha de madurar?
Com ja he dit abans ens falta experiència, però aquest és un aspecte que no podem treballar, ja que aquesta només arriba amb el pas del temps. Hi ha jugadors que han de donar un pas endavant ja que porten 2 o 3 temporades a la categoria. Però crec que hem de convertir aquesta juventut en una ventatja i no en una desventatja. Aprofitar l'aspecte físic i la calitat tècnica dels jugadors per suplir la manca d'experiència. Personalment crec que l'equip ha de madurar en la lectura dels partits i saber quan s'ha d'atacar i quan s'ha de pausar els partits, ja que a vegades ens pot l'ansia de voler marcar més gols i això ens ha costat alguns partits, per la resta de moment n'estic molt content.

5. Com definiries el joc del teu equip?


La veritat és que sóm l'equip, dels que he vist fins al moment, que més juguem la pilota i que més posessió tenim. El nostre joc a és molt vertical, encara que a vegades no és el que el partit necessita i estem treballant per elaborar una mica més les jugades. I des de fa poc estem treballant amb el sistema del primer equip per facilitar les incorporacions al primer equip en cas de necessitat. Crec que la gent que ens ve a veure al pavelló fins al moment està contenta amb el joc de l'equip i amb la intensitat i ganes que els nanus l'hi posen, així que de moment estic molt content del joc, ncara que ens queda molt per millorar i crec que durant la segona volta es veurà una millora .

6. El que portem de lliga, heu guanyat els partits amb els equips de la part alta de la classificació, però no heu tingut tan bon resultats amb equips de la zona mitja-baixa. Com expliques aquesta paradoxa?


Això ens ha passat sempre, a mi personalment com a jugador i com a entrenador, i té una explicació ben sencilla. I no és altra que les ganes, la motivació i la intensitat amb la que s'afronten els partits amb els equips d'adalt. I el que hem de mirar de conseguir és que es jugui amb la mateixa intensitat amb els equips d'abaix. El que passa molotes vegades és que els equips d'adalt venen a jugar i els d'abaix no, i l'equip es contagia del ritme del rival i ens costa més. Però també estem treballant aquest aspecte per tal de que no ens costi tant guanayar els equips de la part baixa de la classificació.

7. Quin objectiu us heu marcat per aquesta temporada?


Com a objectiu ens hem marcat quedar el més amunt posible, a mi personalment m'agradaria quedar entre els 8 primers per si finalment es juga la copa gironina com s'havia comentat. Però crec que l'onjectiu primordial és formar un equip, crèixer com ha equip, com a grup i conjuntar els jugadors. Un cop aconseguim això els resultats arribaran.
8. I l'objectiu de David Quiñones com a entrenador?

El meu objectiu personal és formar el màxim nombre de jugadors perquè el dia de demà aquets acabin jugant al sènior A. I sobretot donar-los una sèrie d'actituds, valors i normes que esl pugui servir també a la vida real. Com són el companyerisme, la solidaritat la formalitat, el compromís, entre altres..i també molt important que es diverteixin practicant l'esport que els agrada, ja que si no s'ho passen bé al final ho acaben deixant. I com a entrenador propiament dit, seguir aprenent dia a dia, dels propis jugadors i en aquest cas aprofitar també i apendre el màxim de l'entrenador del primer equip, l'Andreu, que pel poc que he pogut tractar em sembla un gran entrenador i del qual espero apendre'n molt. Magradaria agrairli la predisposició mostrada fins el moment per ajudar-me i implicant-se amb el nostre equip, esperem que es quedi amb nosaltres molt de tepms i poder apendre el màxim, perquè com ja he dit em sembla un gran entrenador, del qual estic aprenent moltes coses. Tan a nivel tàctic com de direcció d'equip i de gestió dels entrenaments. La llàstima és que per motius personals i de treballa no pugui tenir més contacte amb els seus entrenaments.
9. Què creus que s'ha de millorar per assolir aquests objectius?

Crec que estem treballant en la bona linia i que els nanus hi estan posant moltes ganes i mica en mica anirem assolint aquests objectius. Ells mateixos s'estan adonant que si posen en pràctica tot això els resultats venen sols.
10. Finalment, quina perspectiva teniu pels propers anys, amb aquests jugadors tant joves i amb tanta projecció?

Com ja he dit anteriorment, aquets nanos són el futur de l'equip. Ja que sóm un club modest i no podem anar fitxant jugadors a cop de talonari, a més és molt difícil que vinguin jugadors de fora ja que a la província de Girona hi ha pocs equips, per tant crec k hem de treballar la base per treure el major nombre de jugadors posibles pel primer equip. I d'aquesta manera la gent que vingui a veuren's es senti identifcada amb l'equip. Per la meva part i si la crisi que estem visquent ens permet seguir amb l'equip espero estar molts anys en aquest equip i qui sap si en un futur poder portar el primer equip

No hay comentarios:

Publicar un comentario